VEVŐSZOLGÁLAT

telefon: 06 66 666 999

Műszaki adatlapok

Mit jelent az akkumulátorokon a 6-DZM-10, 6-DZM-12, 6-DZM-14, 6-DZM-18, 6-DZM-20, 6-DZM-22 vagy más 6-DZM ... megjelölés?

 

A "6-DZM-10" egy szabványos megjelölése a kimondottan elektromos járművekbe gyártott "zárt, gondozásmentes" akkumulátoroknak. A "6" szám megjelölés arra vonatkozik, hogy az akkumulátorban 6db 2volt-os cella van kialakítva, melyek így összesen 12volt feszültséget hoznak létre. A "DZM" jelölés "D" és "Z" része jelöli a kimondottan elektormos járművekben történő felhasználást és az "M" pedig a "zárt, gondozásmentes" kivitelt. Az ezek után következő szám (pl: 10, 12, 14, stb...) pedig az akkumulátor kapacitásáre utal de nem egyenlő azzal (Ah = Amperóra). Ezen webáruház kínálatában feltüntetett akkumulátorok mind megfelelnek ennek a szabványnak és ezek az akkumulátorok NEM RIASZTÓ AKKUMULÁTOROK. Árainkat ennek tudatában hasonlítsa össze más oldalakon látható azonos méretű, de a "DZM" szabványnak NEM MEGFELELŐ RIASZTÓ AKKUMULÁTOROK ÁRAIVAL.


 

Műszaki adatlapok

6-dzm-10 elektromos kerékpár akkumulátor 6-dzm-12 elektromos kerékpár akkumulátor 6-dzm-14 elektromos kerékpár akkumulátor

6-dzm-10 

elektromos kerékpár

akkumulátor

műszaki adatlap

6-dzm-12 

elektromos kerékpár

akkumulátor

műszaki adatlap

6-dzm-14 

elektromos kerékpár

akkumulátor

műszaki adatlap

 

6-dzm-22 

elektromos kerékpár

akkumulátor

műszaki adatlap

 

       

 

-----------------------

 

-----------------------

-----------------------

-----------------------

6-dzm-10 elektromos kerékpár akkumulátor

6-dzm-10 

elektromos kerékpár

akkumulátor

műszaki adatlap


 

 


 

Elektromos kerékpár akkumulátor bekötési rajza

(A képen egy 48V üzemi feszültségű akkumulátor bekötés látható.)

(A csatlakozó aljzatok alakja és a biztosítékok mérete változó lehet.)

elektromos kerékpár akkumulátor bekötési rajz

Miután a fentiekben látott ábra alapján szakszerűen beszerelte vagy beszereltette az akkumulátorokat úgy a helyes használat a következő:

1. Az akkumulátorokat mindig szobahőmérsékleten kell tölteni és lehetőség szerint használni is ilyen hőmérsékleten kell (20 celsius fok).

2. Az SLA akkumulátorok akkor tudják teljesíteni a maximum teljesítményt ha azokat úgynevezett hosszú ciklusban használjuk. Ezt úgy tudja elérni ha nem tölti az akkumulátorokat minden rövid út után, hanem megvárja még azok legalább a felére lemerülnek. Pl: ha az elektromos kerékpár töltöttségvisszajelzője 4 darab lámpával jelzi a töltöttséget (1=25% 2=50% 3=75% 4=100%) akkor várja meg még csak két lámpa világít. Ebben az esetben teljesül a hosszú ciklusú töltés. Ha minden rövid út után tölti az rövid ciklusnak számít és az akkumulátorok idővel veszítenek az erejükből.

3. Mindig ügyeljen a töltő aljzat és a töltő részét képező töltő dugó állapotára. A PAPA és MAMA részek mindig rendesen csatlakozzanak, érintkezzenek helyesen és masszívan. Ha a töltőcsatlakozó lötyög vagy netán szikrázik vagy ropogó hangot hallat, akkor azt NE használja. Ez a töltőt és az akkumulátorokat is tönkreteszi.

4. A feltöltés végeztével a töltést jelző lámpa a töltőn zöldre vált. Ez után még 3 óra az az időintervallum amég lehet a töltőt üzemeltetni. Ilyenkor csepptöltéssel még töltődhet az akku, de ezt a lépést ki lehet hagyni.

5. A feltöltött akkumulátort tárolja szobahőmérsékleten és csak akkor vigye ki a hidegbe ha utána el is indul az elektromos kerékpárral.

 

Amennyiben kérdése van azt írja meg fórumunkba itt:

Akkumulátorral kapcsolatos kérdések fóruma


www.elektromoskerekpar.com