Üdvözöljük webáruházunkban!

Velion Pedelec elektromos kerékpár kínálat

Elektromos kerékpár alkatrészek raktárról
Kedvező árak, megbízható minőség, gyors kiszállítás



Hasznos információk és tudnivalók az elektromos kerékpárról

 


Az elektromos kerékpár

Napjainkban az elektromos kerékpár a közlekedés egyre kedveltebb eszköze.

 

Hogy miért?

- Az e-Bike tipusú elektromos kerékpárok ára, mára szinte mindenki számára elérhetővé vált.

- Fenntartási költsége, más segédmotorral hajtott kétkerekű járműhöz képest (pl: benzin üzemű robogó) elenyésző. Konkrétan egy elektromos kerékpár fogyasztása 0,5 Ft/Km átlagban, mely tipustól függően csökkenhet.

- A fenntartással és a használattal kapcsolatos nyűgök, bajok és meghibásodások aránya jóval alacsonyabb a más segédhajtással rendelkező járműveknél (pl: robogók, benzinüzemű kerékpárok). Az elektromos kerékpárok szervizelése és karbantartása egyszerű és nem igényel sok szerszámot. Az elektromoskerekpar.com-tól vásárolt kerékpárokhoz és alkatrészekhez kaphat műszaki és karbantartási segítséget!

- Az elektromos kerékpárok (Pl: PEDELEC tipusok) teljesítménye igen komoly szintre fejlődött. Ezt értse az emelkedők könnyű leküzdésére és a dinamikus elindulásra. Egy PEDELEC hajtással rendelkező elektromos kerékpárral átlagsebessége elérheti a 20Km/h-át (végsebesség 25Km/h), mely nem sokkal kevesebb a városi autós közlekedés átlagsebességénél.

- A jobb minőségű elektromos kerékpárok kivitelüknek köszönmhetően minden időjárási körülmények között megállják a helyüket. Nyugodtan használhatja hidegben, fagyban, esőben, sárban. A jó minőségű váz és futómű ellenáll a mindennapi kemény igénybevételnek. Egy elektromos kerékpár alkatrészeire ható igénybevétel elérheti egy átlagos kerékpár igénybevételének akár 3-4 szeresét is.

- Az elektromos kerékpárok akkumulátorai egyre könnyebbek és nagyobb kapacitásúak. Az elektromoskerekpar.com kínálatában találhat akár 70Km hatótávolságú elektromos kerékpárt is. PEDELEC elektromos kerépárjaink akkumulátorainak élettartama elérheti a 8 évet! A többcellás akkumulátorkialakításnak köszönhetően az akkumulátort könnyebb tölteni és karbantartani.

- PEDELEC elektromos kerékpárjainkkal úgy kerékpározhat, hogy nem izzad le, és nem erőlteti meg szívét. Az PEDELEC kerékpárok teljes értékű kerékpárként is használhatóak így azok sport célra is 100%-osan megfelelnek!

 

Az elektromos kerékpárok főbb fajtái:

 

PEDELEC: 100%-ban kerékpárnak kinéző és annak is használható elektromos pedálhajtás-érzékeléssel működtetett elektromos meghajtású jármű. (Az elektromos hajtás működtetéséhez a pedálokat el kell forgatni.)

 

e-Bike: Olyan elektromos motorral felszerelt jármű, mely kialakítása a  kerékpárokéhoz hasonló, de működésében az elektromos hajtásra helyeződik a hangsúly.

 

Elektromos Robogó: Olyan elektromos hajtással rendelkező jármű, mely nincs felszerelve pedálokkal, külseje és kezelőszervei a benzinüzemű robogóéhoz hasonló vagy akár teljesen megegyező.

 

S-Pedelec: 100%-ban kerékpárnak kinéző és annak is használható elektromos pedálhajtás-érzékeléssel vagy gázkarral működtetett elektromos meghajtású jármű.

Törvények és jogszabályok

A jelenlegi aktuális szabályozások értelmében nem kötelező  bukósisak használata és vezetői engedély megléte. Nem kötelező a biztosítás. Nem vonatkozik rá a parkolási díjfizetés. Olyan helyen is közlekedhet vele ahol belső égésű motorral hajtott járművel nem lehet (Pl: fedett épületek, aluljárók, bevásárlóközpontok, gyárcsarnokok)

 

A KRESZ szerinti kötelező tartozékok és szabályok
(Jelen tájékoztatás nem azonos a Hivatalos közleményekkel!)

 

- Fehér színű első lámpa

- Piros színű hátsó lámpa

- Egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverő (prizma)

- Két, egymástól független fék

- Csengő

- Borostyánsárga színű küllőprizma legalább az első keréken

- Fényvisszaverő ruházat (csak lakott területen kívül, ha éjszaka van vagy rosszak látási viszonyok)

- “Elektromos kerékpár”: olyan, legalább kétkerekű jármű, melyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű villanymotor segíti.

- A kerékpáron a kerékpárt nem hajtó személy is szállítható az erre alkalmas ülésen. A kerékpáron utánfutó vontatására alkalmas berendezés is elhelyezhető.

- Elektromos kerékpárok segédhajtásával elérhető maximális végsebesség 25Km/h.

- Ha a kerékpáros sisakot visel és utast nem szállít és az elektromos hajtást nem veszi igénybe úgy, lakott területen kívül max. 50 km/h sebességgel haladhat (ugyanitt sisak nélkül csak 40 km/h a megengedett maximális sebesség.)

 

Milyen elektromos kerékpárt válasszon?

Sose tévessze meg a külső! Az elektromos kerékpároknál nem a műanyag idomok és színes minták határozzák meg az értéket! Sőt! Az ilyen elektromos kerékpárok kinézetükkel sokszor műszaki vagy minőségi hiányosságaikat próbálják meg leplezni. Sokan szindják a Kínai elektromos kerékpárokat, hogy "mennyi baj van velük". A Kínai elektromos kerékpárokkal nem több a baj mint egy hasonló árkategóriájú (arányaiban hasonló) autóval. Csak még az autók 130 éve jelen vannak a világon, az elektromos kerékpároknál ez koránt sem mondható el. Az autónkhoz minden utcasarkon kapunk alkatrészt de az elektromos kerékpárokhoz nem egyszerű az alkatrészek beszerzése. Webáruházunk a www.elektromoskerekpar.com ebben próbál meg segíteni, hogy Ön könnyedén eligazodjon az elektromos kerékpár alkatrészek között és megtalálja járművéhesz a szükséges alkatrészeket.

 

Pénz! Az elektromos kerékpár egy hosszútávú befektetés. Nézhetünk rá úgy mint bármi más komoly közlekedési eszközünre, melynek jelentős befektetési értéke van az életünkben (pl: autó, motorkerékpár). Az ár itt is tükrözi a mondást, hogy “Olcsó húsnak híg a leve”. Ez nem feltétlen jelent végzetes hátrányt, de az ár mindig kihat a használhatóságra, a fenntartási költségerkre és az értékállóságra. Elektromos kerékpár választásánál ezekből a tulajdonságokból az értékállóságon kívül minden nagyon fontos, mert például a használhatatlanság már egy igen komoly hátrány :)

 

A választásnál mindig kérje ki szakember véleményét!

 

A www.elektromoskerekpar.com kínálatában szereplő elektromos kerékpárokról kérjen tájékoztatást eMail-ben vagy telefonon.

 

eMail: info[kukac]elektromoskerekpar.com

 

Telefon: 06705125161

 

Tiszta energia, olcsó üzemeltetés, jó megjelenés, megfizethető ár.

 


 

Elektromos kerékpár alkatrészek raktárról, kedvező árak, minőség-ellenőrzött termékek, műszaki segítség, szerviz, javítás és karbantartási ötletek, tippek.

 

elektromoskerekpar.com

Elektromos Kerékpár Szaküzlet Békéscsaba

A webáruház üzemeltetője a

velion kft.

 


Eladó elektromos kerékpár országos házhozszállítással!

Eladó elektromos kerékpárok és alkatrészek nagy választékban!


 

Webáruház készítés